Jul 2

De Hub: een beetje thuiswerken op kantoor

(foto: Klokhuys tekst en foto)

(foto: Klokhuys tekst en foto)

Mix bezieling en betrokkenheid met beton, glas, staal en hout en je krijgt een levendig, eigentijds en doordacht gebouw. De Hub in Alkmaar ziet er fijn minimalistisch en industrieel uit maar dat gaat niet ten koste van akoestisch comfort.  (more…)

Jun 20

Vereeuwigd in een vorstelijk alternatief

Panorama Cornielje biedt een verrassend wijds uitzicht over de Betuwe en het stroomgebied van de Nederrijn. (foto: Klokhuys tekst en foto)

Panorama Cornielje biedt een verrassend wijds uitzicht over de Betuwe en het stroomgebied van de Nederrijn. (foto: Klokhuys tekst en foto)

Het Dunoplateau bij Heveadorp biedt een royaal uitzicht over de Nederrijn en de Betuwe. Een stukje ervan, Panorama Cornielje, is vernoemd naar de Commissaris der Koning in Gelderland. De naam vereeuwigd in een bescheiden bankje van vorstelijk graniet; Regal Black.  (more…)

May 28

Degelijke en elegante vloer in Roermonds restaurant

(foto: Klokhuys tekst en foto)

(foto: Klokhuys tekst en foto)

Een tikje klassiek mag je de vloer van Brasserie De Lobby bij Hotel Roermond wel noemen. Wat uiterlijk betreft dan, want de terrazzo toplaag en de goed doordachte dekvloer die er onder ligt zijn net zo 21e eeuws als de horecagelegenheid zelf(more…)

May 10

Stoere mortel voor Dijk van een Wijf

(foto: Klokhuys tekst en foto)

(foto: Klokhuys tekst en foto)

Op een terp langs de Waal bij het Gelderse dorpje Gendt staat een Dijk van een Wijf. Een rondborstig kunstwerk van keiharde materialen; staal, baksteen en een veelzijdige betonreparatiemortel.  (more…)

Apr 30

Geluidsstudio WarnierPosta : 94.000 watt beteugeld met massa-veer-massa

(foto: Klokhuys tekst en foto)

(foto: Klokhuys tekst en foto)

Uitzonderlijke wensen vragen om uitzonderlijke oplossingen. Bijvoorbeeld de nieuwe geluidsstudio van WarnierPosta, waar meervoudig Gouden Kalf winnaar Peter Warnier films en tv-series van geluid voorziet. MAT Afbouw moest alle creativiteit aanboren om te maken wat nog niet eerder was gemaakt.  (more…)

Apr 19

Zeeuwse parel bekleed met keiharde kalksteen

(foto: Klokhuys tekst en foto)

(foto: Klokhuys tekst en foto)

Sommige huizen hebben alles mee. Neem Villa Oosterschelde. De exclusieve woning staat op een bijzondere plek op Schouwen-Duiveland met schitterend uitzicht, ziet er superstrak en modern uit en heeft een prachtige natuursteen gevel. Om je vingers bij af te likken.  (more…)

Mar 31

Uit de praktijk van TBA: Problemen zitten niet altijd aan het oppervlak

Mebest 2016/2 - TBA-praktijkcase

Technisch adviseur Onno de Vries is bij Technisch Bureau Afbouw de specialist op het gebied van vloeren en terrazzo. (foto: Jan Willem Kommer)

Vanwege hun kennis én onpartijdigheid wordt er regelmatig een beroep gedaan op de adviseurs van Technisch Bureau Afbouw (TBA) als er problemen zijn op afbouwgebied. Zoals de schade aan de kunststofvloer waarvoor technisch adviseur Onno de Vries, expert op vloerengebied, werd gevraagd een oordeel te geven. 
(more…)

Mar 26

Dynamisch gebouw voor dynamisch bedrijf

(foto: Hunter Douglas)

(foto: Hunter Douglas)

Brand Masters heeft de vaart erin. Vijf jaar na de start met niets heeft het bedrijf uit Oosterhout een logistiek centrum en een eigen kantoorgebouw neergezet. Het hoofdkantoor ademt dynamiek; in vormgeving én afwerking. De lamellenplafonds geven duidelijk richting aan: voorwaarts!  (more…)

Mar 22

Chique entree voor budgetvriendelijke studio’s

(foto: Klokhuys tekst en foto)

(foto: Klokhuys tekst en foto)

Een overschot aan leegstaande kantoren aan de ene kant en een tekort aan goedkope starterswoningen aan de andere kant; het is nog simpeler dan 1 + 1. Maar dat wil niet zeggen dat de woonomgeving niet aantrekkelijk hoeft te worden gemaakt. Zo straalt het voormalige hoofdkantoor van Philips Lighting met koninklijke liftportalen vol marmer.  (more…)

Mar 19

Witte vloeren helpen tegen besmetting

(foto: Klokhuys tekst en foto)

(foto: Klokhuys tekst en foto)

Berendsen Textiel Service in Helmond is 2018 goed begonnen. In januari werd het nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen. Groter, moderner en groener dan het oude pand; en helemaal afgestemd en ingericht op een efficiënt bedrijfsproces; van dak tot en met vloer.  (more…)

Background