Primeur van Fermacell: cementgebonden plaat Powerpanel H2O met afgeschuinde kant

Nov 3
Geplaatst door

Fermacell uit Wijchen heeft als eerste fabrikant in Nederland een cementgebonden plaat met afgeschuinde kant geproduceerd. De nieuwe variant van de Powerpanel H2O heeft een facetkant van circa 40 mm, die ongevoelig is voor vocht en dus zeer geschikt voor de afwerking van binnenwanden, plafonds en aftimmeringen van zwembaden, sauna’s, industriële keukens en douches van sporthallen. De afgeschuinde panelen zorgen voor een gemakkelijke en stotende montage waarmee snel een vlakke wand is op te trekken.

Afgeschuinde kanten
Technisch adviseur Larson van Dijk bij Fermacell : “Rechte wanden bouwen is precisiewerk. De Powerpanel H2O-platen worden koud tegen elkaar gezet. Bij het verbinden van rechte platen bestaat de kans dat naden tussen platen net niet op elkaar aansluiten, het zogenaamde wisselen van platen. Die onvlakheden moeten dan weggesmeerd worden. De afgeschuinde kant zorgt ervoor dat de voegen snel en seriematig afgesmeerd kunnen worden waardoor een naadloze overbrugging ontstaat tussen de vlakke delen van een wand”.

Ongevoelig voor water- en schimmel
Natte en extreem vochtige ruimten vragen om stabiele wanden die volledig bestand moeten zijn tegen een permanente en hoge vochtbelasting. De cementgebonden Fermacell Powerpanel H2O platen zijn volledig ongevoelig voor water- en schimmel, slijtvast en licht in gewicht. Deze panelen werden tot voor kort voornamelijk gebruikt als wand- en plafondbeplating in vochtige binnenruimten. Recentelijk kunnen deze platen ook in een buitenomgeving worden toegepast bij gebouwen met een maximale hoogte van 12 meter of bij weg- en waterbouw zoals tunnels, viaducten en stations voor openbaar vervoer. De panelen dienen dan als onderplaat voor allerlei soorten afwerkingen zoals pleisterwerk en steenstrips in geventileerde vliesgevels en als verlaagd plafond, beschut tegen rechtstreekse weersinvloeden. Ze zijn een perfecte ondergrond voor afwerkmortel, verflagen, tegels en pleisterwerk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Background